Technológia

Gyártási technológia: Az expandált lemez gyártási technológiája a lemez egyidejű hasítását és nyújtását jelenti, így háromdimenziós felületű rácsos monolit szerkezet jön létre. Egy lineáris méter bemeneti anyagból lényegesen nagyobb mennyiségű háló keletkezik veszteség nélkül, állítható paraméterekkel, mint a nyújtás, hídvastagság és szemtípus. A rombusz alakú vagy hatszögletű nyílásoknak nincs kötése vagy mozgatható csatlakozása, ami nyomás alatt is garantálja a mérettartósságot. A gyártás során nem keletkezik hiba vagy veszteség, így az expandált lemez anyaghatékonyság szempontjából előnyös.

Történelem: Az expandált lemez feltalálója és szabadalom birtokosa John French Golding brit feltaláló. 1884-ben szabadalmaztatta találmányát, majd Mathew Gray-vel, Christopher Furness-szel,  Robert Irving Jr.-vel és WB Close-val együttműködve megalapították az első drótháló gyártó gyárat Hartlepoolban.

 

Lengyelországban Stanisław Ledóchowski grófot az ilyen típusú hálók előfutárának tekintik, ezért az anyagot Ledóchowski-hálónak is nevezik. A gyártás kezdetei 1921-ig nyúlnak vissza, amikor a varsói Przemysłowa utca 24. szám alatt található, Stanisław Ledóchowski grófról elnevezett lengyel Uniform Mesh gyárban kezdődött.

 

Ha további kérdése van, keressen minket bizalommal!